ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ

Μετά την έκδοση της υπ’ αριθ. πρωτ οικ. 39979/27-6-2019 εγκυκλίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την οποία ορίστηκε αναστολή εργασιών των  Δικαστηρίων της Χώρας από 3 Ιουλίου 2019  έως και  10 Ιουλίου  2019, διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

  • Νέα Τακτική Διαδικασία: Η προθεσμία κατάθεσης προτάσεων ( 100 ημέρες) για όσες υποθέσεις η προθεσμία κατάθεσης αυτών λήγει κατά το διάστημα από 3.7.2019 έως 10.7.2019, θα λάβει χώρα στις 12.7.2019, ημέρα Παρασκευή, χωρίς να δοθεί νέα παράταση. Από την επομένη αρχίζει η 15μερη προθεσμία για την προσθήκη αντίκρουση επί των προτάσεων, η οποία λήγει στις 29.7.2019, ημέρα Δευτέρα.
  • Ασφαλιστικά Μέτρα: Οι υποθέσεις που έχουν προσδιορισθεί στις 4-7-2019 θα γίνουν κανονικά. Η κατάθεση δικογράφων στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων δεν αναστέλλεται. Προσωρινές Διαταγές δεν θα προσδιοριστούν  μόνο στις 8/7/2019 και στις 9/7/2019 ενώ στις 10/7/2019  θα προσδιοριστούν  μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις.
  • Κατάθεση δικογράφων: Κατάθεση δικογράφων στο χρονικό διάστημα της αναστολής των εργασιών θα γίνει δεκτή αποκλειστικά για όσα ένδικα βοηθήματα  ή ένδικα μέσα η καταληκτική ημερομηνία λαμβάνει χώρα κατά τα διαστήματα αναστολής, κατόπιν εγκρίσεώς του Προέδρου Υπηρεσίας. Επίσης, κατάθεση δικογράφων στο χρονικό διάστημα της αναστολής των εργασιών θα γίνει και στην περίπτωση παραγραφής της αξιώσεως, κατόπιν εγκρίσεώς του Προέδρου Υπηρεσίας. Το ίδιο ισχύει και για τις διαταγές πληρωμής (παραγραφή).
  • Πιστοποιητικά θα εκδίδονται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και  κατόπιν εγκρίσεως του Προέδρου Υπηρεσίας.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ

Με την υπ΄αριθμ. πρωτ. οικ.27002/6-5-2019 (ορθή επανάληψη) εγκύκλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίστηκε αναστολή εργασιών των Δικαστηρίων της Χώρας από 22 Μαϊου 2019 και σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών εκλογών έως 5 Ιουνίου 2019. Στα πλαίσια των όσων ορίζονται στην παραπάνω εγκύκλιο του ΥΔΔΑΔ σας ενημερώνουμε τα παρακάτω:

Η προθεσμία κατάθεσης προτάσεων και προσθήκης-αντίκρουσης (100 ημέρες και 115 ημέρες αντίστοιχα) που λήγουν κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα ισχύει κανονικά και παρατείνεται η προθεσμία των προτάσεων έως 12 Ιουνίου 2019. Για την προσθήκη ισχύουν τα ως άνω ενώ παρατείνεται η προθεσμία έως 27-6-2019. Τα ασφαλιστικά της 6-6-2019 θα γίνουν κανονικά. Υποθέσεις ασφαλιστικών θα κατατίθενται και θα εκδικάζονται κανονικά.

Προσωρινές διαταγές δεν θα προσδιοριστούν μόνο την 27/5/2019,28/5/2019, 3/6/2019 και 4/6/2019 ενώ για 29/5/2019 και 5/6/2019 θα προσδιοριστούν μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις.

Θα γίνει δεκτή η κατάθεση αποκλειστικά και μόνο όσων ενδίκων μέσων και βοηθημάτων η καταληκτική ημερομηνία λαμβάνει χώρα κατά τα διαστήματα αναστολής των εργασιών κατόπιν εγκρίσεως του Προέδρου Υπηρεσίας. Το ίδιο ισχύει και για τις διαταγές πληρωμής.

Κατάθεση δικογράφων στο χρονικό διάστημα της αναστολής των εργασιών θα γίνει μόνον στην περίπτωση παραγραφής και κατόπιν εγκρίσεως του Προέδρου Υπηρεσίας.

Πιστοποιητικά δεν θα εκδίδονται εκτός επειγουσών περιπτώσεων και κατόπιν εγκρίσεως του Προέδρου Υπηρεσίας.

Ημερίδα  ” Η Δικαιοσύνη Σήμερα”


Ευχές Προέδρου Δ.Σ.Θήβας

Εγκύκλιος Α1 τμ. για τις Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές της 26/5/2019

Οι Υποψήφιοι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι θα υποβάλλουν αιτήσεις προτίμησης ή εξαίρεσης μόνο στους συλλόγους ή στις υπηρεσίες τους, έτσι ώστε όλες οι αιτήσεις να βρίσκονται στον Άρειο Πάγο το αργότερο την Παρασκευή, 19-4-2019.

Ο Άρειος Πάγος δεν θα παραλάβει μεμονωμένες αιτήσεις από υποψηφίους Δικαστικούς Αντιπροσώπους. Αναλυτικά η Εγκύκλιος 1086/2019 εδώ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

 

Σήμερα 28 Φεβρουαρίου ξεκινά η υποβολή δηλώσεων Κτηματολογίου για τους ΟΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.

Η ορθή και πλήρης δήλωση της ακίνητης περιουσίας μας είναι υποχρέωση όλων μας. Σε περίπτωση που δεν δηλώσουμε την ακίνητη περιουσία μας, αυτή θα περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ αναλαμβάνει συλλογικά την διεκπεραίωση των Δηλώσεων του Κτηματολογίου.

Έδρα μας τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, στο Δικαστικό Μέγαρο,  Αγίου Νικολάου 8,  Θήβα.

Επίσης λειτουργεί και δεύτερος χώρος υποδοχής, στην Επαρχιακή Οδό Θηβών – Μουρικίου, δίπλα στα γραφεία του Κτηματολογίου.

τηλ. επικοινωνίας :  22620 27120

ΗΜΕΡΙΔΑ: «Ενημέρωση για την κτηματογράφηση στην Π.Ε. Βοιωτίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αναδόχου κοινοπραξίας»

Πρόσκληση κτηματολόγιο 4-3-2019

14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων (Σέρρες, 19-22.4.2019): «Δικηγορία και Δικαιοσύνη στη Νέα Εποχή»

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 14ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (Σέρρες 19-22.4.2019): «ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ».

programma_synedrioy_serron_1

Επιστημονική εκδήλωση – Δικηγορικός σύλλογος Θεσ/νίκης

Νομικά ζητήματα που προκύπτουν από τη συμφωνία των Πρεσπών πριν και μετά το δημοψήφισμα.

 

Εκδήλωση των Δικηγορικών Συλλόγων Χαλκίδας και Θήβας.

Με μεγάλη επιτυχία διενεργήθηκε το σεμινάριο που συνδιοργάνωσαν οι δικηγορικοί Σύλλογοι Θήβας και Χαλκίδας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου EΕύβοιας για τον Νέο κανονισμό των Προσωπικών δεδομένων GDPR στις 3-9 Ιουλίου 2018.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ! Το τελευταίο μνημειακο οικοδόμημα που χτίστηκε την Αρχαιότητα στην περιοχή της Ακρόπολης. Αναγερθηκε από τον Τιβεριο Κλαύδιο Αττικο Ηρωδη στην μνήμη της γυναίκας του Ρηγιλλας, η οποία πέθανε το 160 μΧ. Πλούσιος γόνος αθηναϊκής οικογένειας, μεγάλος ευεργέτης της πόλης, ο Ηρώδης πρόσφερε στην Αθήνα ένα μνημείο παγκοσμιου θαυμασμού. Από αρχιτεκτονική άποψη ήταν ένα τυπικό αμφιθέατρο ρωμαϊκού τύπου των αυτοκρατορικων χρονων. Προοριζόταν για μουσικές εκδηλώσεις και είχε χωρητικότητα 5.000 ατόμων. Η τριώροφη σκηνή του σώζεται σε ύψος 28m και χαρακτηρίζεται από την πλούσια πλαστική της διάρθρωση. Οι κόγχες, που σήμερα είναι κενές, φιλοξενουσαν αγαλματα. Το Ηρώδειο καταστράφηκε από την επιδρομή των Ερουλων τον 3 αιώνα και αναστηλώθηκε το 1950. Έκτοτε φιλοξενεί σπουδαίες Πολιτιστικες εκδηλώσεις. 🇬🇷🌺Σε αυτο το θεικο _ μαγικο χωρο
απολαυσαμε χθε το βραδυ την Ιερεια του Ελληνικου τραγουδιου.ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ
οι Δικηγοροι της Θηβας
ενώ με την απόλαυση μας αυτή συμμετείχαμε στην ενίσχυση του ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΕΛΠΊΔΑ στο Θεάρεστο και Θεόπνευστο Κοινωνικό έργο που τόσα χρόνια επιτελεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

” Αγόρι εννέα ετών από το Βόλο έχασε την όρασή του από στιλό με πράσινο λέιζερ”

Παρακαλούμε  πατήστε εδώ για την προβολή της Ανακοίνωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ “ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ”

Παρακαλούμε  πατήστε  Ανακοίνωση “ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ” για προβολή της Ανακοίνωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του έκτου κεφαλαίου του Πτωχευτικού Κώδικα «Προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης”

Οι κυριότερες τροποποιήσεις του ΚΠολΔ με το Ν. 4335/2015

Επιστολή Δικηγορικού   Συλλόγου  Αθηνών  για τους δύο κρατούμενους στρατιωτικούς

Σχεδιασμός-Κατασκευή ιστοχώρου: ALPHA

Πνευματικά Δικαιώματα : Δικηγορικός Σύλλογος Θηβών  2018 .